Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2011 15:56 - Пълнени домати с месо
Автор: mynicheto Категория: Рецепти   
Прочетен: 1222 Коментари: 0 Гласове:
0



ЗА 4 ПОРЦИИ
4 домата
1 връзка пресен лук
1с.л олио
400г смесена кайма
по 1 връзка магданоз и босилек
1ч.л люта горчица
1 с.л галета, 1 яйце
сол и млян бял пипер
2с.л прясна сметана за готвене
30г масло

1. Измиваме доматите и изрязваме капачетата. ИЗдълбаваме ги с малка лъжичка и нарязваме месото на кубчета. измиваме пресния лук, изчистваме го и го нарязваме на тънки кръгчета. Загряваме предварително фурната на 220 градуса.
2. Нагряваме олиото в голям тиган, слагаме каймата и я пържим на силен огън като я бъркаме непрекъснато, докато не се разрони. Добавяме половината от пресния лук и нарязаните домати и пържим още 5 мин. Варим на слаб огън докато доматите се сгъстят и оставяме да изстине.
3. Измиваме зелените подправки, изсушаваме ги и ги нарязваме на ситно. Добавяме ги към месото заедно с горчицата, галетата и яйцето и объркваме всичко добре. Добавяме сол и пипер на вкус.
4. Нареждаме издълбаните домати в огнеупорен съд и ги напълваме със сместта. Останалите кубчета от доматите смесваме със сметаната, добавяме подправки и разливаме в тавата. На всеки домат слагаме по парченце масло и печем във фурната около 25 мин ( за газови фурни на 3-4 степен).

Подготовка: 25мин
Време за печене - 25 мин
Хранителна стойност за порция: 280kcal/1590kJ; 27г белтъчини, 25г мазнини, 13г въглехидрати


Тагове:   месо,   домати,   пълнени,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mynicheto
Категория: Рецепти
Прочетен: 37651
Постинги: 9
Коментари: 0
Гласове: 0
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930