Постинг
15.01.2011 15:56 -
Пълнени домати с месо
ЗА 4 ПОРЦИИ
4 домата
1 връзка пресен лук
1с.л олио
400г смесена кайма
по 1 връзка магданоз и босилек
1ч.л люта горчица
1 с.л галета, 1 яйце
сол и млян бял пипер
2с.л прясна сметана за готвене
30г масло
1. Измиваме доматите и изрязваме капачетата. ИЗдълбаваме ги с малка лъжичка и нарязваме месото на кубчета. измиваме пресния лук, изчистваме го и го нарязваме на тънки кръгчета. Загряваме предварително фурната на 220 градуса.
2. Нагряваме олиото в голям тиган, слагаме каймата и я пържим на силен огън като я бъркаме непрекъснато, докато не се разрони. Добавяме половината от пресния лук и нарязаните домати и пържим още 5 мин. Варим на слаб огън докато доматите се сгъстят и оставяме да изстине.
3. Измиваме зелените подправки, изсушаваме ги и ги нарязваме на ситно. Добавяме ги към месото заедно с горчицата, галетата и яйцето и объркваме всичко добре. Добавяме сол и пипер на вкус.
4. Нареждаме издълбаните домати в огнеупорен съд и ги напълваме със сместта. Останалите кубчета от доматите смесваме със сметаната, добавяме подправки и разливаме в тавата. На всеки домат слагаме по парченце масло и печем във фурната около 25 мин ( за газови фурни на 3-4 степен).
Подготовка: 25мин
Време за печене - 25 мин
Хранителна стойност за порция: 280kcal/1590kJ; 27г белтъчини, 25г мазнини, 13г въглехидрати
4 домата
1 връзка пресен лук
1с.л олио
400г смесена кайма
по 1 връзка магданоз и босилек
1ч.л люта горчица
1 с.л галета, 1 яйце
сол и млян бял пипер
2с.л прясна сметана за готвене
30г масло
1. Измиваме доматите и изрязваме капачетата. ИЗдълбаваме ги с малка лъжичка и нарязваме месото на кубчета. измиваме пресния лук, изчистваме го и го нарязваме на тънки кръгчета. Загряваме предварително фурната на 220 градуса.
2. Нагряваме олиото в голям тиган, слагаме каймата и я пържим на силен огън като я бъркаме непрекъснато, докато не се разрони. Добавяме половината от пресния лук и нарязаните домати и пържим още 5 мин. Варим на слаб огън докато доматите се сгъстят и оставяме да изстине.
3. Измиваме зелените подправки, изсушаваме ги и ги нарязваме на ситно. Добавяме ги към месото заедно с горчицата, галетата и яйцето и объркваме всичко добре. Добавяме сол и пипер на вкус.
4. Нареждаме издълбаните домати в огнеупорен съд и ги напълваме със сместта. Останалите кубчета от доматите смесваме със сметаната, добавяме подправки и разливаме в тавата. На всеки домат слагаме по парченце масло и печем във фурната около 25 мин ( за газови фурни на 3-4 степен).
Подготовка: 25мин
Време за печене - 25 мин
Хранителна стойност за порция: 280kcal/1590kJ; 27г белтъчини, 25г мазнини, 13г въглехидрати
Няма коментари
Търсене
Блогрол