Постинг
15.01.2011 12:56 -
Лятна зелечукова супа
ЗА 4 ПОРЦИИ
500г спанак
2 малки тиквички
по 200 г изчистени зелен грах и моркови
1 глава лук
1/2 връзка смесени зелени подправки
30г масло, 1с.л. брашно
2 кубчета зеленчуков бульон
2с.л прясна сметана за готвене
сол, млян черен пипер
1. Изчистваме и измиваме спанака, нарязваме го на едро. Измиваме тиквичките, отрязваме двата края, нарязваме ги на тънки ивици. Измиваме зеления грах и морковите, остъргваме морковите и ги нарязваме на кубчета. Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Измиваме, изсушаваме и нарязваме на ситно зелените подправки.
2. Запържваме лука в масло до прозрачно на среден огън. Добавяме приготвенте зеленчуци и половината от зелените подправки. Пържим още 3 мин на тих огън като бъркаме непрекъснато.
3. Поръсваме с брашното и пържим още малко, като продължаваме да бъркаме. После заливаме с 1л вода и пускаме кубчетата бульон. След като сместта кипне, варим на тих огън още 5 мин., докато грахът омекне.
4. Добавяме сметаната и разбъркваме добре. Добавяме сол и черен пипер. Поръсваме с останалите зелени подправки непосредствено преди поднасяне.
Подготовка - 25мин.
Време за варене - 25 мин.
Хранителна стойност за порция: 190kcal/790kJ; 12г белтъчини, 7г мазнини, 18г въглехидрати
500г спанак
2 малки тиквички
по 200 г изчистени зелен грах и моркови
1 глава лук
1/2 връзка смесени зелени подправки
30г масло, 1с.л. брашно
2 кубчета зеленчуков бульон
2с.л прясна сметана за готвене
сол, млян черен пипер
1. Изчистваме и измиваме спанака, нарязваме го на едро. Измиваме тиквичките, отрязваме двата края, нарязваме ги на тънки ивици. Измиваме зеления грах и морковите, остъргваме морковите и ги нарязваме на кубчета. Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Измиваме, изсушаваме и нарязваме на ситно зелените подправки.
2. Запържваме лука в масло до прозрачно на среден огън. Добавяме приготвенте зеленчуци и половината от зелените подправки. Пържим още 3 мин на тих огън като бъркаме непрекъснато.
3. Поръсваме с брашното и пържим още малко, като продължаваме да бъркаме. После заливаме с 1л вода и пускаме кубчетата бульон. След като сместта кипне, варим на тих огън още 5 мин., докато грахът омекне.
4. Добавяме сметаната и разбъркваме добре. Добавяме сол и черен пипер. Поръсваме с останалите зелени подправки непосредствено преди поднасяне.
Подготовка - 25мин.
Време за варене - 25 мин.
Хранителна стойност за порция: 190kcal/790kJ; 12г белтъчини, 7г мазнини, 18г въглехидрати
Няма коментари
Търсене
Блогрол