Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2011 12:44 - Аспержи с холандски сос
Автор: mynicheto Категория: Рецепти   
Прочетен: 3794 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.05.2012 11:03


imageimage
 ЗА 4 ПОРЦИИ
2 кг бели аспержи
сол, 1 щипка захар, 20 г масло
ХОЛАНДСКИ СОС
 125г масло, 2 жълтъка, 2с.л хладка вода
1к.л лимонов сок, сол,
 кайенски пипер, 50 мл прясна сметана

1. Обелваме аспержите с остър нож или белачка за зеленчуци отгоре-надолу - започваме на 1-2 см под главата съвсем тънко, а към края задълбаваме навътре, Отрязваме вдървените крайчета.
2. Наливаме вода в голяма тенджера, слагаме щипка сол, захар и масло. Кипваме сместта. Завързваме аспержите в снопче и ги варим под капак на среден огън докато омекнат.
3. Разтопяваме маслото на тих огън, внимавайки да не потъмнее! Отпенваме го и го изчакваме да се поохлади. След това го оставяме настрани.
4. Жълтъците и водата слагаме в съд, който да се побира в тенджера, без да стига до дъното й. В тенджерата наливаме вода, колкото да облее дъното на съда. Разбиваме жълтъците на гъст пухкав крем, поставяме съда в тенджерата с водата и продължаваме да разбиваме.
5. Добавяме охладеното масло първо капка по капка, а после, когато яйчената маса започне да се сгъстява - на тънка струйка, като бъркаме непрекъснато, за да остане пухкав кремът.
6. Добавяме лимонов сок, сол и черен пипер и го оставяме леко да се охлади. Добавяме внимателно наполовина разбитата сметана. Поднасяме оцедените аспержи с хладък сос и пресни картофи.

Приготвяне - 50 мин.
Хранителна стойност за порция: 390 kcal/ 1160kJ, 11г белтъчини, 33г мазнини, 10г въглехидрати


Тагове:   СОС,   аспержи,   Холандски,


Гласувай:
0



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mynicheto
Категория: Рецепти
Прочетен: 37630
Постинги: 9
Коментари: 0
Гласове: 0
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930